Geografija-opštinsko takmičenje 2012.godine

22

Posted on : 27-03-2012 | By : Aleksandra | In : Geografija
Tags:

Što se tiče opštinskog takmičenja iz geografije za učenike osnovne škole, učenici VII razreda trebalo je da uče gradivo redovne, odnosno, dodatne nastave do Amerike, a VIII do naselja, test traje 90 minuta a nosi 100 bodova. Rangiranje učenika  na opštinskom takmičenju po propozicijama   je sledeće:

1. mesto-od 90-100 bodova

2.mesto-od 85-89 bodova

3.mesto-od 80-84 boda

Testove sa opštinskog takmičenja iz geografije za učenike VII i VIII razreda možete preuzeti:

geografija opstinsko 7 2012     geografija opstinsko 8 2012

Use Facebook to Comment on this Post

Share this :

  • Stumble upon
  • twitter

Comments (22)

Aleksandra, potrebno mi je da saznam kako se pravilno unose(pišu) podaci na nemu kartu.Hvala.

Ana, na nemoj karti zadaci se unose po osnovnim kartografskim pravilima-korišćenjem osnovnim metoda kartografisanja (kartografski znaci,boje, pravilno ispisivanje naziva, legenda). Mogu biti zastupljeni sledeci sadržaji: poznavanje geografske mreže, odredjivanje položaja tačaka i mesta na Zemljinoj površini, predstavljanje geografskih objekata, pojava,procesa, resavanje zadataka pomocu razmera i razmernika, prepoznavanje na karti oblika horizontalne razuđenosti mora i kopna,oblika ušća reka i morskih struja…
Nadam se da ti je ovo pomoglo!
Pozdrav!

Da li je bitno da sve bude bukvalno isto kao u atlasu? Na primer,naziv reke mora da se pise plavom bojom.Da li mora nesto i da se oboji? Interesuje me jos da li je vazno kako se napise jezero,na primer jez. ili celom recju jezero?
Bas sam zabrinuta zbog ovoga,jer je moguce da da zbog neke sitnice oduzmu poene.Meni je nastavnica rekla da se upisuju brojevi,a ovde sam saznala da nije tako.Inace,sama se spremam za takmicenje pa je svaka pomoc dobro dosla.Hvala!

Pa ne moras bukvalno sve kao u atlasu…Kad sam ja prosle godine bio na republickom(tad sam bio sedmi) nastavnica mi je rekla da mora bojicom da se obelezava i reka i planine, pustinje itd…ali na takmicenju su mi rekli da treba sve ovovkom, punim nazivom i uopste ne smes brojevima…to ti je sve uopsteno sto se tice neme karte…a jel si ti 7. ili 8. raz??

Sedmi sam razred,hvala na objasnjenju.

I suffer from repetitive wrist trauma. I have to wear braces on my wrists when I type at the computer for long periods of time. Yes, th2&7#8a1t;s right — I am such a massive dork that I have injured myself by sitting at a desk and typing.So, I feel your pain. Get better soon

Hvala.Ne znam da li se sem reka sve pise stampanim slovima cirilice?U pitanju je takmicenje za 7.razred.

Ja sam u sedmom koliko se secam sve obelezavao stampanom cirilicom…i sve su mi priznali…ali ti bolje pitaj nastavnika ili nastavnicu…

Aleksandra,molim Vas za pomoc.Danas sam cula da za republicko takmicenje sedmaci treba da uce do Brazila.Da li je tacna ova informacija?

Po propozicijama takmičenja učenici VII razreda uče kompletno gradivo.

A gde su resenja za 8.razred?

Izvinite,potrebni su mi testovi sa opstinskog takmicenja od prosle godine,a ne mogu da ih nadjem,pa bih Vas zamolila za pomoc.Hvalla unapred!

Imas tu na ovom sajtu :)
Da li mozda imas resenja za Opstinsko 2012 – 8.razred

ˇa mozete mi poslati resenja sa testa

Ana, saljemo uskoro!

Hitno mi trebaju resenja jer je u nedelju takmicenje bar da vidim koliko bih imala poena na ovom testu :)

Mila, resenja sa ovih testova imate u samom testu, skinite test-poslednja stranica je resenje!

Nema za osme razrede :(

Ana, resenja su u testu!

Mozete li da mi kazete koliko djaka prolazi iz jednog okruga na republicnko takmicenja ili koja je doljna granica za prolaz ( posto ne znam da li odredjeni br djaka prolazi ili djaci sa odredjenim brojem bodova)?

Damjane,
na republicko prolaze ucenici koji su osvojili 90 i vise bodova. Sto se tice broja ucenika toga nema u propozicijama.
Pozdrav!

extra

Ostavite komentar