Mesto održavanja gradskog takmičenja-strani jezici

22

Posted on : 02-04-2012 | By : Aleksandra | In : Engleski jezik, Francuski jezik, Italijanski jezik, Nemački jezik, OBJAVE, Ruski jezik, Španski jezik
Tags:

 

 

 

 

 

 

Okružno (gradsko) takmičenje iz stranih jezika za učenike osnovnih škola održaće se 29.04.2012. sa početkom u 10 časova.

Takmičenje iz engleskog jezika biće u OŠ “Zmaj Jova Jovanović”, a ruski, nemački, francuski, italijanski i španski jezik u   OŠ “Starina Novak”.

Za učenike srednjih škola okružno (gradsko) takmičenje je već prošlo, a republičko će se održati 21.aprila 2012.godine.

Za gradsko takmičenje test se sastoji od tri dela: 1) provera razumevanja čitanjem, 2) provera razumevanja slušanjem i

3) provera znanja o jeziku. Rangiranje učenika obavlja se prema ukupnom broju osvojenih poena. Svaki deo testa je eliminacioni, što znači ako učenik ne osvoji minimum bodova na prvom ili drugom delu testa, ispada iz konkurencije, i drugi, odnosno treći deo se ne pregleda. Na republičko takmičenje upućuje se po 3 učenika iz svakog okruga sa izuzetkom sledećih gradova-Beograd-10, Novi Sad-8 i Niš-8 učenika koji su na gradskom osvojili minimum 36 poena, učenici iz specijalne kategorije su na posebnoj listi i na republičko prolaze oni koji osvoje minimum 40 bodova.

Use Facebook to Comment on this Post

Share this :

  • Stumble upon
  • twitter

Comments (22)

Kako da saznamo, za druge okruge gde su tamicenja?

Nina, trebalo bi da vam na mejl skole stigne obavestenje gde su takmičenja!

Da li znate kada ce se odrzati okruzno takmicenje iz engleskog jezika koje organizuju English-book i Regionalni centar za talente Beograd 2?

Naravno da znam!:) English Book u saradnji sa Regionalnim centrom za talente organizuje takmičenje iz znanja gramatike engleskog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola-gradsko (okružno) je 12.04.2012.
Pozdrav!

Da li ste sigurni? Tada je raspust.Nesto su najavili u Centru da ce biti krajem aprila pa sam zabrinuta jer 28.imam republicko iz geografije, a na opstinskom iz engleskog sam imala 98 poena i bilo bi mi zao da ne izadjem na gradsko. U svakom slucaju hvala Vam, ako je 12. aprila super,bez obzira na to sto je raspust.

Jelice, tako pise na sajtu English book-a, najbolje da zovete Centar za talente i proverite informaciju!
Pozdrav!

Ostala sam bez teksta.Objavili su na sajtu Centra da je okruzno takmicenje iz engleskog 28.aprila.Zar je moguce da su odredili datum kad se odrzavaju cak dva republicka takmicenja? Sad mi koji smo najbolje prosli na opstinskom ne mozemo ni da izadjemo na okruzno.

Da li mozete da postavite testove sa takmicenja iz italijanskog?

Nina, nažalost, ne možemo da nadjemo! Kad dodjemo do njih odmah postavljamo!
Pozdrav!

U kojoj beogradskoj skoli se odrzalo gradsko takmicenje iz hemije?

Gospodjo Aleksandra,znate li u kojoj beogradskoj skoli se odrzalo gradsko takmicenje iz hemije?

Ali vise ucenika ima u jednom okrugu, nego u celom Beogradu, mislim da je malo nerazumno to sto iz Beograda na republicko ide 10 ucenika.

Da li se zna gde će biti republičko iz engleskog i da li postoji način da se termin takmičenja pomeri sa 26.06, obzirom da puno škola slavi malu maturu 25.05?

Sto se tice mesta održavanja, još uvek se ne zna, a za pomeranje ne verujem da ce pomeriti takmicenje!
Republicko se ne pomera, pomeraju se samo gradska i opstinska.
Pozdrav!

Izašlo je na sajtu da je republičko u Beogradu, ali ipak 26.05.

Da li mozete da postavite sa takmicenja iz Nemackog ?

Testove*

Cim nabavimo, objavljujemo! Pozdrav!

Da li mozete da objavite rezultate gradskog takmicenja iz jezika za 2012. godinu u Beogradu?

Nina, rezultati bi trebalo da budu na sajtu skola u kojima je odrzano gradsko takmicenje. Proveri, pa ako nisu, javi da mi probamo da objavimo! Pozdrav!

da li biste mogli da objavite propozicije za republicko takmicenje iz nemackog? mislim stvarno je sramotno sto to nigde ne mogu da nadjem cak ni nekoliko dana pred takmicenje

caooooooooooooo

Ostavite komentar